koskina2-banner1

Δρ. Νίκος Σπ. Κοσκινάς

Γεννήθηκε τις 25 Ιουλίου 1979. Έζησε όλα τα παιδικά κι εφηβικά του χρόνια στην Κέρκυρα και αποφοίτησε το 1997 από το 2ο Γενικό Λύκειο με το βαθμό Άριστα 19 9/11.

Μετά από Πανελλαδικές Εξετάσεις πέτυχε την εισαγωγή του στο τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και φοίτησε ένα χρόνο.

Το 1998 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του ελάμβανε, κατόπιν εξετάσεων, την υποτροφία Παπαδάκη.

Τον Ιούνιο του 2004 περάτωσε τις σπουδές του και πήρε το πτυχίο Ιατρικής με βαθμό "Λίαν Καλώς“ (8,2/10).

Τον Οκτώβριο του 2004 ξεκίνησε την ειδικότητα της Ουρολογίας στην Ουρολογική και Παιδοουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου του Göttingen στη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια αυτής ασχολήθηκε κυρίως με την Ανδρολογία, και την Ουρολογική Ογκολογία και ανέλαβε υπεύθυνος στο τμήμα Βραχυθεραπείας για τον καρκίνο του προστάτη.

Το Νοέμβριο του 2009 έδωσε εξετάσεις σε τριμελή επιτροπή στο Αννόβερο κι έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Ουρολογίας.

Παρέμεινε στην Κλινική ένα εξάμηνο ακόμα, όπου ασχολήθηκε κυρίως με τις επεμβατική Ενδοουρολογία.

Στον ερευνητικό τομέα, χειρούργησε δύο σειρές γυμνών ποντικιών κι αφού εμφύτευσε καρκινικά κύτταρα στο νεφρό, παρακολούθησε με fpVCT (flat panel Volumetric Computed Tomography) την πορεία του πρωτογενούς όγκου και των μεταστάσεων, στις δύο σειρές ποντικιών με και χωρίς θεραπεία με έναν ανταγωνιστή GRP (Gastrin Releasing Factor).

Αυτή η ερευνητική προσπάθεια, αποτέλεσε και τη βάση της διδακτορικής του διατριβής, με τίτλο The Impact of the Competitive Gastrin-Releasing Peptide (GRP) Antagonist RC 3095 on Growth Behaviour in the Model of Experimentally Induced Orthotopic Renal Cell Carcinoma – Analysis Based on Volumetric Computed Tomography (VCT), για την οποία έλαβε υποτροφία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επίσης έλαβε υποτροφία (για την διδακτορική του διατριβή) μετά από κρίση ειδικής Επιτροπής Καθηγητών της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας το 2016 καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Τον Οκτώβριο του 2017 αναγορεύτηκε σε διδάκτωρα της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο του Göttingen.

Το 2010 μέχρι αρχές του 2011 εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως Ουρολόγος στο 412 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

To 2011 συμμετείχε στο 4ο Διαδραστικό Σχολείο του ΙΜΟΠ (Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων) κι έλαβε μετά από εξετάσεις το πρώτο βραβείο.

Το 2012 μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις απέκτησε τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology (FEBU).

Από το Φλεβάρη του 2011 εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός σε συστεγασμένα Ουρολογικά Ιατρεία με τον πατέρα του.